Anlægsvej 4
7600 Struer
97851148

De 3 sale og helheden

Apollon har 3 store THX-certificerede sale.
Med THX-standard i alle 3 sale er der langt fra lærred til 1. række, langt mellem rækkerne, brede stole og brede trapper i begge sider.

Sal 1 har 55 luksus-VIP-stole og 90 standard biografstole (se billede).
Sal 2 har 54 luksus-VIP-stole (se billede).
Sal 3 har 107 standard biografstole (se billede).

Tidligere ville der i de samme sale have haft 800 pladser, så den moderne biografstandard er virkelig mærkbar.

Sal 1 og 2 er udstyret med Dolby Atmos, og sal 3 har Dolby 7.1

Apollon har en stor, flot og markant foyer med en fuldblods café/restaurant. Her kan der nydes et godt måltid, en kold øl eller byens bedste kaffe før eller efter filmen.

SAL 1 - 145 pladserSAL 2 - 54 pladserSAL 2 - 107 pladser
THX
Apollon er den eneste danske biograf, hvor alle sale er certificeret af THX Lucasfilm.
Det gør Apollon til Danmarks bedste biograf, hvad angår lyd, billede og komfort i salene.

DOLBY ATMOS
Den 2. maj 2013 havde vi Danmarkspremiere på Dolby's revolutionerende nye lydsystem ATMOS i sal 1, og sammen med ombygning af sal 1 og 2 med recliners luksus stole i foråret 2019 fik vi også Dolby Atmos i sal 2.
Samlet investeringer i lyd og komfort på 3 mill. kr.

Apollon er Nordvestjyllands største biograf, men i stedet for at lave 5 sale efter gammel standard, har vi lavet 3 store sale med optimale forhold.

Velkommen til lyden, billedet, pladsen og charmen.

Historie
Apollon blev bygget i perioden december 2000 - september 2001, men inden da var gået en en lang periode fra foråret 1998 for at skabe det finansieller grundlag for byggeriet.

I foråret 1998 havde jeg (Jørn Lundme) det første møde med Struers erhvervschef på det tidspunkt, Erik Krarup - og selvom han sandsynligvis både da og senere havde svært ved at tro på projektet, så var han så professionel, at han alligevel fandt den bedst mulige vej.

I begyndelsen fik projektet anvist en placering på havnen, og Freddy Nielsen, FN Tegnestuen lavede en skitse - et flot hus på en flot placering.
Efterhånden som projektet fik bredere og bredere støtte gik det op for kommunens planudvalg, at der var rigtig mange problemer i en havneplacering, og på et offentligt møde på Handelsskolen argumenterede borgmesteren for at placere biografen på Tegltorvet - der hvor det gamle Folkets Hus lå på det tidspunkt.

Vi arbejdede herefter videre med nye skitser til en placering på Tegltorvet, men efter 6 måneder måtte den daværende socialdemokratiske borgmester igen rive grundlaget væk under projektet, idet han havde fået problemer med sit bagland - som iøvrigt endte i byggeri af et nyt Folkets Hus.

Vi fik anvist den tredje placering på "Frelsens Hær grunden", hvor biografen endte med at blive bygget.

Vi var i virkeligheden på vej med en byggeaftale med KPC Byg i Herning, men i 11. time meldte det lokale AN Byg sig og fik opgaven. For de projekterende og entreprenøren kom det som en overraskelse, at THX-kravene var så voldsomme.
Den flotte og luftige foyerbygning ville man normalt forankre til de 3 meget statisk solide kuber som salene er. Men det går ikke, når der hverken må komme støj ind eller ud af de 3 sale, så foyerbygningen skulle derfor også være en selvbærende statisk enhed konstrueret af et imponerende og bærende stålskelet.